Nu startar Ung Livsstil i Säter

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

En satsning som ska uppmuntra Klockarskolans elever att avstå tobak, alkohol och andra droger under högstadietiden.

Satsningen sker i nära samarbete mellan Säters kommun och Södra Dalarnas Sparbank och innebär att eleverna på högstadiet erbjuds olika attraktiva förmåner, om man i samråd med vårdnadshavare tecknar en överenskommelse som gäller under hela högstadietiden.

Eleverna får delta i roliga fritidsaktiviteter och tävlingar. De elever som är med från åk 7 har möjlighet att vinna 10 000 kronor till körkort när de slutar åk 9. Sedan tidigare finns Ung Livsstil i Hedemora kommun och Avesta kommun.

 – Ungas attityd till droger har blivit alltmer tillåtande och det är viktigt att vårdnadshavarna pratar med sina barn om synen på alkohol och droger, ett bra tillfälle kan vara när överenskommelsen för Ung Livsstil ska skrivas under. Ung Livsstil satsar vi på för att vi vill att våra ungdomar ska må bra och aktivera sig på fritiden, säger Malin Lilja Altörn, Fritidschef Säters kommun.

 – Vi vill vara med och göra skillnad där vi kan och stärka elever i att våga säga nej till alkohol och andra droger. Vi är så glada över att vi tillsammans med Säters kommun nu kan dra igång Ung Livsstil i Säter och hoppas att majoriteten av ungdomarna går med, säger Therese Oljans Backlin, marknadschef Södra Dalarnas Sparbank.

För mer information, kontakta:

Malin Lilja Altörn, Fritidschef Säters kommun
Telefonnummer: 0225-556 34, mejladress: malin.lilja-altorn@sater.se

Therese Oljans Backlin, Marknadschef Södra Dalarnas Sparbank
Telefonnummer: 0225-358 20, mejladress: therese.oljans@sodradalarnassparbank.se

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.