Nu kommer Våffelbruket till Säterdalen

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.
Katarina framför Fäboden.
Katarina från Våffelbruket.

-Fäboden i Säterdalen är en vacker och omtyckt plats av såväl säterbor som besökare utifrån och det är roligt att Våffelbruket vill driva det, säger Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Säters kommun.

Med sin vackra natur är Säterdalen en naturlig mötesplats för stora och små och Säters kommuns största besöksmål. Tusentals besökare lockas varje år av populära arrangemang i folkparken, lekparkerna, naturreservatet och av fäbodområdet. Området utvecklas kontinuerligt och den nyaste attraktionen lekparken Lilla Säter invigs den 17 juni.

Avtalet med Våffelbruket innebär att det även fortsättningsvis kommer finnas olika typer av besöksupplevelser och platser i dalen där man kan fylla på med energi.

-Fäbodområdet är en uppskattad plats i Säterdalen och vi är glada att kunna hålla det öppet i sommar. Det finns redan ett brett utbud av aktiviteter och nöjen i Säterdalen som nu berikas ytterligare med de nya entreprenörerna. Det tror vi kan locka ännu fler att besöka vår kommun, fortsätter Mats.

Våffelbruket har filialer på flera orter, däribland Ludvika i Dalarna. De erbjuder kreativa våfflor, både söta och matiga. Våffelbruket har inga egna djur men kommer att samarbeta med andra för att göra olika aktiviteter anpassat till fäbodtemat.

Katarina och Per är entreprenörerna bakom Våffelbruket som kommer driva fäboden i sommar.

-Vi är jätteglada att öppna i Säter och arbetar för fullt både med spännande aktiviteter och med rekryteringar. Vi vill främst anställa lokala krafter i kommunen och hoppas få napp, är du intresserad så hör av dig via vår hemsida www.vaffelbruket.com/jobba säger Katarina Unemar.

-Så fort vi har allting klart kommer vi att gå ut med ett öppningsdatum på vår facebooksida Fäboden i Säterdalen, så följ oss gärna där.

– Vi har en bredd av aktörer som kommer göra Säterdalssommaren till den bästa sommaren. Det finns verkligen alltid en skatt att hitta i Säterdalen, säger Josefin Enström, näringslivschef.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.