Modig nybliven företagare i Säter

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

-Nu har vi haft restaurangen i drygt 2 månader, säger Hanna och strålar med hela ansiktet.
Vi är på besök hos Hanna Nguyen som äger och driver den asiatiska restaurangen Nem VN tillsammans med sin man Viet.

Hur kommer det sig att ni hamnade här?

-Ja, det är egentligen märkligt. Vi bodde i Eskilstuna, min mans kusin bor i Borlänge så vi passerade ofta här när vi hälsade på honom. Jag är förskollärare och hade fast jobb i Eskilstuna och min man, som är kock, hade sitt jobb. Vid ett tillfälle stannade vi här på det som då var Hong Fo Take away.

Jag kom att prata med frun i ägarparet och så frågade jag, helt apropå, om de ville sälja restaurangen.  Det var inget de hade pratat om men hon skulle fråga sin man. När hon sedan återkom med att det skulle passa dem utmärkt då mannen ville pensionera sig så bestämde vi oss snabbt. Det kändes lite läskigt att säga upp en fast tjänst, flytta och starta eget.
Men vågar man inget så vinner man inget.

Nu har vi precis landat här i Säter och det känns så bra, vi har allt man behöver och livet är tillräckligt med arbete och familj, fina omgivningar och ett bra ställe för barnen att
växa upp på.

Jag kommer ursprungligen från Hanoi där jag arbetade som flygvärdinna. Min moster reste mycket med flyg, hon hade företag i både Vietnam och Tyskland. Det resulterade i en bonusresa som hon gav till mig och föreslog att jag skulle resa till Sverige för att hälsa på min morbror. Sagt och gjort, nu har jag bott i Sverige i 15 år!

Restaurangen heter Nem VN, vad betyder det?

-Nem betyder vårrullar och VN står för Vietnam, alltså vietnamesiska vårrullar. Logon har min dotter Emilia, 13 år gjort, hon är mycket konstnärlig säger Hanna och ler stolt.

Berätta om restaurangen, vad kan kunderna förvänta sig vid ett besök?

-Här serverar vi smakrik mat med rötterna i Thailand, Japan och Vietnam och lägger stor vikt vid att hålla en jämn kvalité på maten. Vi har öppet tisdag – söndag, lunch till kväll, för både take away och servering här i restaurangen. Min man lagar maten och jag tar hand om gästerna, jag gillar verkligen den sociala biten och de kan förvänta sig ett trevligt bemötande.

Det måste ha varit mycket med både flytt och att ta över restaurangen, hur har det gått?

-Det har ändå gått bra, nu är det flesta kartongerna uppackade hemma, jag har fått upp gardinerna, skrattar Hanna. Pojkarna Victor 5 ½ och Oscar 2 ½, trivs bra i barnomsorgen.
I restaurangen började vi med att satsa på bättre ventilation, nya möbler och ett bättre kassaregister. Till sommaren vill vi gärna få till en uteservering.

Vad tänker du om framtiden?

-Det finns mycket att jobba med här. På sikt hoppas vi kunna anställa någon, jag skulle gärna vilja gå tillbaka till yrket som förskollärare så småningom.

Jag är glad att vi vågade satsa och förverkliga en dröm. Det var rätt tid i livet helt enkelt.

Stort lycka till Hanna!

-Tack!
Hanna i sin restaurang

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.