Miljösuperhjältar av åk 4 – utställningar i Gustafs, Stora Skedvi och Säter!

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

14 april – 2 maj ställs elevernas verk ut i fönstren på Gustafs bibliotek, Sockenkontoret i Stora Skedvi och Kulturhörnan på Säters bibliotek. Miljösuperhjältar är i år del av påskutställningen Konstspaning i Säterbygd.

I den här utställningen möter ni karaktärer som Grävlis, Ozlo, Super Roger, Djurly, Döds Metall, Återvinnaren, Sparkles, Canci, Återvinningssvampen Svump, Weilin, Shell, Lillan, Vattenbom, Wave och många andra miljösuperhjältar.

Under en skoldag har eleverna befunnit sig i en skapandeprocess och jobbat kreativt från inspiration, idé, till skapande av sina Miljösuperhjältar!

Eleverna har, med utgångspunkt i barnkonventionen och Agenda 2030, reflekterat över vad de tycker är viktigt och hur de skulle vilja förändra något i världen genom att kämpa för olika uppdrag. Vad tycker jag är viktigt? Vad kan jag göra som människa och vad skulle jag kunna och vilja göra om jag hade superkrafter? I fantasin är allt möjligt. Vem eller vad kan behöva hjälp av mig som superhjälte och hur ska det gå till?

Projektet har genomförts i alla åk 4 i Säters kommun, på Kungsgårdsskolan, Enbacka skola och Stora Skedvi skola. Arbetet har utförts inom ramarna för Skapande Skola tillsammans med Hanna Nielsen, konstnär.

miljösuperhjältar

Skapande Skola delas ut av Kulturrådet och möjliggör ett utökat utbud av skapande och estetiska projekt i grundskolan

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.