”Lär känna ditt yrke”, samarbete skola arbetsliv är i gång!

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

I går, torsdag, hade vi från Näringslivsenheten nöjet att följa med på besök hos Dalform tillsamman med en klass 8 från Klockarskolan. Klassen tillsamman med lärare och studie- och yrkesvägledare, blev väl omhändertagna och fick veta vilka typer av yrken som ryms inom Dalforms väggar.

Detta är ett led i att få eleverna att se de möjligheter som finns i arbetslivet, vilka krav som som ställs, som att komma i tid, samt varför det är bra att, till exempel, läsa matte eller andra ämnen. Det är också en viktig kugge till framtida kompetensförsörjning i arbetslivet, ungdomarna kommer att behövas i ett redan ansträngt läge vad gäller arbetskraft.

Nästa vecka får alla 8:or på Klockarskolan besök av Gustafskorv , Säters Cykel och Motor och Skedvi Bröd som även de kommer att berätta vilka möjligheter som finns i deras företag. Senare i vår blir det företagsbesök hos Sittab och Matses Mat.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.