Kulturpris och ungdomskulturstipendium 2022

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Kulturnämnden i Säters kommun dubblerar kulturpriset 2022. Pristagare är Johanna Hästö och Jörgen Jansson. Ungdomskulturstipendiet tillfaller Agnes Fernvik.

Johanna Hästö, född och uppvuxen i Säter, är en mångsidig konstnär som arbetar med olika media, från textil och teckning till

poesi, performance, film och ljud. Johanna har ställt ut inte bara runt om i Sverige, utan även internationellt. Johanna får kulturpriset 2022 med motiveringen:

”Johanna Hästö tilldelas Säters kommuns kulturpris 2022 för sin förmåga att med innovativa grepp ge konsten en plats i samhällsdebatten.”

Porträttbild
Johanna Hästö. Foto: Helena Wikström

Jörgen Jansson är uppvuxen i Säter och blev tidigt fascinerad av ljussättning vid film, teater och andra scenproduktioner. Han har arbetat med ljussättning eller ljusdesign på scener och institutioner både nationellt och internationellt, vilket han även fortsatt med parallellt med sitt arbete som teknisk chef på Moderna Museet i Stockholm. Jörgen får kulturpriset 2022 med motiveringen:

”Jörgen Jansson tilldelas Säters kommuns kulturpris 2022 för att han med ljuset som arbetsredskap låter andras konst komma till sin rätt.”

Agnes Fernvik, född och uppvuxen i Stora Skedvi, har studerat konst och behärskar redan många olika tekniker. Hon vill fortsätta utvecklas inom konsten och tilldelas därför ungdomskulturstipendiet 2022 med motiveringen:

”Agnes Fernvik tilldelas Säters kommuns ungdomskulturstipendium för sitt konstnärliga skapande.”

Porträttbild
Agnes Fernvik

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.