Köpings kommun på studiebesök vid den nya rullparken i Säter

Under sommaren har en ny betongpark för kickbike och skateboard vuxit fram vid Gruvplan i Säter, något som inte många säterbor kan ha undgått?

Det är föreningen Säters udda sporter med ordföranden Pelle Evertsson i spetsen som har drivit igenom genomförandet av parken. Kommunen kommer att bidra med att iordningsställa området runt parken, men Säters udda sporter har själva ordnat med finansiering av själva betongparken där de bland annat har fått bidrag av Arvsfonden.

Köpings kommun ville veta mer

Köpings kommun har de senaste åren jobbat med att iordningsställa ett en park där det bland annat finns scener, simhall, utomhusbad, grillplatser och sportfält. Köpings kommun kommer nu också att bygga en rullpark, både för kickbike och skateboard men tanken är också att parken ska kunna användas till snöskor på vintern.

Köpings kommun hade hört talas om bygget av skateparken i Säter och blev så intresserade att de kom hit på studiebesök för att få veta mer. De fick träffa kommunens fritidschef Malin Lilja Altörn och André Candell, projektledare för fastighetsenheten. Även Säters udda sporters ordförande Pelle var med och både Malin, André och Pelle fick berätta om hur bygget av parken löpt fram genom åren, från ett medborgarförslag 2018 tills parken står i princip klar nu i somras.

– Ni har gjort ett fantastiskt jobb, tyckte Anders Eriksson på Köpings kommun.

Säters udda sporter har fått många fler medlemmar

Från att ha varit endast några få medlemmar i Säters udda sporter har föreningen vuxit enormt under sommaren, det har blivit väldigt populärt att åka både kickbike och skateboard. Parken är öppen kl. 9–22 men föreningen har delat upp åktiderna, de lite mer erfarna åkarna har företräde efter kl. 17 för att minska krockrisken. Många föräldrar är engagerade och vill hjälpa till. Parken har ännu inte fått något namn men det finns en hel del förslag.

Invigning av parken nu på lördag

Lördag den 25 augusti kl. 12 kommer det att bli invigning för parken vid Gruvplan. Kommunstyrelsens ordförande Mats Nilsson och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Karin Frejd kommer att vara på plats för att gratulera föreningen Säters udda sporter.

Föreningen bjuder på grillat och fika, det kommer att bli fri åkning och tävlingar. Läs mer om invigningen på Säters udda sporters facebooksida.

Anders Eriksson, Suzana Macuh, Bengt Wahlgren, Malin Lilja Altörn och Pelle Evertsson vid den nya betongparken vid Gruvplan i Säter.
Anders Eriksson, Köpings kommun, Suzana Macuh, Köpings kommun, Malin Lilja Altörn, Säters kommun, Bengt Wahlgren, Köpings kommun och Pelle Evertsson, ordförande för Säters udda sporter.
Den nya betongparken för kickbike och skateboard, vid Gruvplan i Säter.
Den nya betongparken för kickbike och skateboard, vid Gruvplan i Säter.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.