Kokningsrekommendationer Norbo

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Under natten till onsdagen 30/8 utfördes ett planerat underhållsarbete i Norbo vattenverk. Vattnet beräknades vara avstängt en kortare tid och tillbaka senast kl. 06:00 samma morgon. Vi stötte på ett oväntat problem under arbetets gång och vattnet var därför avstängt fram till ca kl 18. Under den tiden blev vattenledningsnätet trycklöst.

Vi misstänker inte att det är något fel på dricksvattnet idag men vi har som rutin att gå ut med kokningsrekommendationer efter att ledningsnätet har varit trycklöst. Därför kommer kokningsrekommendationerna ligga kvar tills vi har fått svar på vattenprover som garanterar att det är utan anmärkning.

Vattenprover togs under torsdagen 31/8, och slutgiltiga analyssvar tar ca 1 vecka. Så fort vi ser att vi kan ta bort kokningsrekommendationer går vi ut med information på hemsidan, Facebook och skickar ut SMS till berörda abonnenter i Norbo som registrerat sig för SMS-utskick. Är du inte registrerad kan du registrera dig här.

Vatten som ska användas som livsmedel rekommenderas att kokas under minst 2 minuter.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.