Ingrid Nord ny skolchef i Säters kommun

Ingrid Nord är ny skolchef i Säters kommun sedan den 1 oktober 2024. Hon efterträdde Stefan Forsmark som gick i pension samtidigt.

Ingrid har alltid jobbat i skolans värld. Född och uppvuxen i Alvesta i Småland gick hon direkt från gymnasiet till lärarhögskolan i Stockholm.

– Där träffade jag min man och när han fick jobb i Avesta fick vi samtidigt tillfälle att köpa en släktings hus i Stora Skedvi och på den vägen är det.

Från att ha jobbat som lärare i många år fick Ingrid 2004 tjänsten som biträdande rektor i Gustafs och Stora Skedvi förskole- och skolområde, för att sedan arbeta som rektor för grundsärskolan, vuxenutbildningen, sfi och språkintroduktion i Hofors i några år.

2014 fick hon tjänst som skolchef i Norbergs kommun innan hon alltså nyligen började på Säters kommun.

Barnen är det viktigaste vi har

– Det är spännande att få vara chef över kulturskolan, vuxenutbildningen och gymnasiet igen, det är delar jag varit chef över förut, förutom grundskolan och förskolan, säger Ingrid.

– Det är roligt att samarbeta med de övriga verksamheterna i kommunen också, att jobba strategiskt och tänka på hela kommunens bästa, inte bara min egen verksamhet, att det ska vara bra för alla invånare i Säter. Det gäller att vi har bra vägar och kommunikationer så att barnen tryggt kan ta sig till skolan och att vi har näringsriktig mat så att de orkar gå i skolan.

– Samarbetet med den sociala sektorn är också väldigt viktig, att vi jobbar främjande och förebyggande tillsammans så att våra barn och ungdomar ska må bra.

– Det är ett enormt ansvar att jobba i skolans värld, vi lägger ju grunden för alla barn och ungdomar i kommunen. Det är roligt att vara en del i det arbetet, barnen är ju det viktigaste vi har.

Ingrid Nord, ny skolchef i Säters kommun.
Ingrid Nord, ny skolchef i Säters kommun.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.