Hästen Anna på besök på äldreboendena

PE
Pia Eskola
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Hästen Anna har under juni månad besökt kommunens äldreboende samt korttidsboende. Hästen Anna fick då följa med in på boendena, åka hiss och bli klappad på både inom- och utomhus av de boende. Besöken blev uppskattade av både de äldre, anhöriga och personal. Hästen Anna är en shetlandsponny som är 21 år gammal.

Hand som klappar en häst i panna.

Hand som klappar shetlandsponny

Det är kommunens aktivitetssamordnare Lena som har arrangerat Hästen Annas besök på äldreboendena.

Aktiviteter som väntas för de äldre på boendena nu under sommaren är bland annat trevlig samvaro, barnen som kommer och dansar från kulturskolan och musiker som kommer till boendena. Aktivitetssamordnaren planerar att lägga fokus på utevistelse för våra äldre i sommar med lite olika nostalgiteman som:En som står bredvid häst inomhus

  • raggarbilar, kanske en provtur
  • 50-60-tals teman
  • rundturer i Säterbygden
  • besök av djur minihästar, hundar och även andra raser är på gång
  • grilla ute
  • turer till miniatyrsäter nere i Säterdalen

Här kommer lite kort information om Lena:

Lena är utbildad undersköterska och har arbetat inom vård och omsorg sedan 1986. Lena har sedan 14 år tillbaka arbetat som aktivitetssamordnare i annan kommun innan hon kom till Säter. Lena brinner för att utveckla äldres behov av nostalgi men också att inspirera omvårdnadspersonalen till ”guldstunder” i vardagen. Lena försöker inspirera till samvaro och samtal. Ett bra ledord är ”bakom varje dörr finns ett helt liv av minnen”. Lenas tjänst som aktivitetssamordnare är en projektanställning som sträcker sig till 2023-01-15.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.