Glädjande förbättring av företagsklimat 

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

När Svenskt Näringsliv idag presenterar rankingresultatet av sin årliga enkätundersökning om företagsklimat i Sveriges kommuner landar Säters kommun på placering 233, och kliver därmed uppåt med 27 platser.  

-Det är positivt och en signal om att vi är på rätt väg i Säter säger Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande. 

Enkäten skickas ut till företagare under våren i alla 290 kommuner och i år var det 79 företagare i Säters kommun som svarade. Enkätsvaren räknas sedan samman med fem statistikfaktorer till en ranking som ska göra det möjligt att jämföra Sveriges kommuner.  

Den tyngst vägande rankingfaktorn, är frågan om det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen. Företagarna får utifrån sina egna erfarenheter och uppfattningar ge ett samlat betyg på hur de upplever förutsättningarna att driva företag i kommunen. I år landar den samlade bedömningen på 3,25 (på en sexgradig skala), vilket är det bästa resultatet sedan 2017.  

-Det är glädjande och nu fortsätter Säters kommun att utveckla arbetssätt och dialog med företagarna, säger Hans Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande.  

svenskt näringslivs ranking 2023
Bild från Svenskt Näringsliv.

Rankingen

Svenskt Näringslivs webbplats för enkäten och rankingen kan du fördjupa dig i svaren.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.