Full fart framåt med nya särskilda boendet Prästgärdet

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.
Håka Wigholm och Mats Nilsson signerar.
Håkan Wigholm och Mats Nilsson

Fredagen den 23 december undertecknade Säters kommun och Skanska avtalet om färdigställandet av särskilda boendet Prästgärdet.
– Det är dags för oss att gå in i fas 2 av den här viktiga byggnationen som är så viktigt för Säters kommuns invånare, säger Mats Nilsson, kommunstyrelsens ordförande.
Mats Nilsson och Håkan Wigholm, distriktschef från Skanska var de som undertecknade kontraktet.
– Den här beställningen innebär att Skanska nu sätter in alla de resurser som vi behöver för att skapa det här efterlängtade boendet för de med allra störst behov i vår kommun, säger Mats Nilsson.
– Under den första fasen av arbetet har vi haft ett väldigt bra samarbete med Skanska, och jag ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans. Vi arbetar i något som kallas partnering, där vi tillsammans söker de bästa och effektivaste lösningarna för projektet. Att vi nu gör den avslutande beställningen av Skanska innebär att vi fortsätter i samma anda.

På grund av det rådande smittläget närvarade endast ett fåtal personer.
– Till våren, då det blir dags för taklagsfest hoppas jag att vi kan vara fler på plats. Till dess hoppas jag många följer bygget från utsidan av stängslet. Det här ska bli ett hus som många ska känna sig stolta över, och framförallt – med en verksamhet som kommer ge de sköraste invånarna ett gott liv, säger Mats Nilsson.
– Vi från Skanska är naturligtvis glada över att få vara med och bygga en sådan här viktig byggnad. Vi har haft och kommer att fortsätta ha ett bra samarbete med kommunen, säger Håkan Wigholm.

Projektet har nyligen beviljats stöd från Länsstyrelsen (för att anordna och tillhandahålla bostäder för äldre personer) omfattande 13 111 560 kronor. Kommunfullmäktige har sedan tidigare fattat beslut om en total ramkostnad om max 230 miljoner kronor för projektet.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.