Första spadtaget för nya LSS-boendet

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

I kvarteret Odalmannen (Bergtäktsvägen) kommer Säters nya LSS-boende att ligga. Första spadtaget togs idag, gemensamt för Säterbostäder (Byggherre), Säters kommun (blivande hyresgäst) och Byggpartner (entreprenör).

LSS-boendet kommer att bestå av sex lägenheter, gemensamhetslokaler, personalutrymmen samt trädgård, lägenhetsförråd med mera. Boendet beräknas stå färdigt till jul 2023. Då flyttar sex hyresgäster in, med personal från nuvarande LSS-boende i Siggebo.

– De kommer alltså med sin nuvarande personal, vilket innebär trygghet, säger Inga-Lill Frank, chef för sociala sektorn.

Socialnämndens ordförande Sune Hemmingsson (C), är nöjd.

– Det är en efterlängtad investering som nu görs. Det blir bra både för de boende och personalen. Det känns också bra att vi har haft en tidig dialog med grannarna.

– Det är en lugn och harmonisk plats för ett boende.

spadtag i jorden för det nya LSS-boendet.
Från vänster: Sune Hemmingsson, Inga-Lill Frank och Carina Vestlund tar det första spadtaget.

Varje lägenhet kommer att vara 38,8 kvm. Det innefattar köksdel och badrum. De boende har också ett gemensamt kök och allrum. Takliftar installeras för att finnas vid behov, och i vissa lägenheter görs särskilda anpassningar som underlättar för de med särskilda behov.

Carina Vestlund är Säterbostäders projektledare. Hon berättar om olika val som gjort sedan projektet började planeras.

– Vi har till exempel valt att satsa på energieffektiva vitvaror, och inom tre år tjänar vi in den kostnaden. Byggnaden kommer ha solceller men den planerade batterilagringen har tagits bort, bland annat av brandskyddsskäl, säger Carina.

Budget för boendet är 28,35 miljoner kronor.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.