Folktandvårdens kunskapsvecka – Posterutställning på Säters bibliotek

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Kunskapsveckan Folktandvården

Är du nyfiken på den senaste forskningen inom tandvård? Folktandvården Dalarna bjuder tillsammans med några av länets bibliotek in till en utställning där tandvårdspersonal presenterar sina senaste forskning- och utvecklingsprojekt.

Posterutställningen pågår på Säters  bibliotek under vecka 42. Syftet är att berätta om ny kunskap inom tandvårdsområdet och hur Folktandvården arbetar för att ständigt förbättra vårdkvalitén. Besökare kan bland annat läsa om hur smärtan efter en operation av visdomständer kan minskas, hur muncancer kan identifieras tidigare samt vad Folktandvården kan göra för att förbättra barns munhälsa.

Målet med Folktandvården Dalarnas forskning- och utvecklingsarbete är att stimulera och stödja forskning inom tandvård och att utveckla medarbetarnas vetenskapliga kompetens.

Forskning med fokus på patienten

Forskningsarbetet inom Folktandvården Dalarna sker genom olika kliniknära forsknings- och utvecklingsprojekt. Forskning och utveckling utgår från Region Dalarnas forskningsstrategi; patientnyttan i fokus och en uttalad hälsoinriktning. Forskningen inom tandvård samarbetar med Centrum för klinisk forskning i Dalarna.

Besökare kommer inte få konkreta munvårdstips eller patientråd, däremot förhoppningsvis en nyfikenhet på tandvård och en inblick i hur tandvården arbetar för att ge tandvård av hög kvalitet.

Folktandvården Dalarna bedriver forsknings- och utvecklingsprojekt inom flera områden. Några exempel är inom barn- och ungdomstandvård, tandlossningssjukdomar, muncancer, käkkirurgi, äldretandvård, tandreglering och röntgen. I ett flertal projekt samarbetar vi med andra regioner i Sverige.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.