Fint pris till Upphandlingscenter

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.
UHC tar emot miljöpris
Fotograf: Anna Pauser

Upphandlingscenter vann under torsdagen ett fint pris. Det heter Miljöstrategipriset 2022, i kategorin offentlig sektor. Upphandlingscentrum är en gemensam funktion med sju kommuner, varav Säters kommun är en.

Priset delas ut av branschtidningen Miljö & Utveckling vid konferensen Miljöstrategidagarna. På plats för att ta emot det var Karolina Gistö, strateg på Upphandlingscenter, och Mari Jonsson, vice ordförande i den gemensamma nämnd för upphandlingssamverkan som styr verksamheten.

– Vi har lyckats för att vi satt politiska mål i sju kommuner. Mål som sedan verkställts av våra medarbetare i organisationen. Vi satsar resurser, vi ställer krav och vi har företagen med oss i det jobbet som vi gör.

– Vi är också tydliga med målbilden, att vi ska använda skattemedlen på rätt sätt‚ säger Mari Jonsson.

Juryns motivering

”Med en genomarbetad strategi och imponerande samverkan har Upphandlingscenter Falun-Borlänge-regionen visat att det är fullt möjligt att ta tillvara hållbarhetspotentialen i offentlig upphandling.

Upphandlingscenter har inte stannat vid det självklara utan drivit sitt miljöarbete vidare och utvecklat en egen modell, Återbrukspyramiden, för att skapa upphandlingskriterier som är lämpliga för återbruk.

Projektet är både strategiskt imponerande och har stor potential att spridas vidare”.

Stolt

– Våra politiker är modiga. De har visat vägen, både i upphandlingspolicyn som togs 2021 och med klara tydliga mål kring social och miljömässig hållbarhet. Och vi har drivna upphandlare och hållbarhetsstrateger i kommunerna som gjort detta möjligt. När motiveringen dessutom handlar om samverkan, då blir jag stolt, säger Anders Karlin, verksamhetschef för Upphandlingscenter.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.