Energieffektivisera samt minska företagets energikostnader – råd och stöd  

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Här finns tips på hur du kan minska elanvändningen, energieffektivisera verksamheten, sänka dina energikostnader, söka om ekonomiskt stöd samt få rådgivning.

Minska elanvändningen

På Energiintelligent Dalarnas webbplats finns tips på hur du kan minska elanvändningen både som privatperson i hushållet och som företagare i verksamheten.

Uppmuntra dina gäster och de som besöker Dalarna att spara energi. På Visit Dalarnas webbplats finns tips på hur.

Energieffektivisera

På Energiintelligent Dalarnas webbplats får du förslag på hur du kan energieffektivisering för att minska din klimatpåverkan.

Sänk energikostnaderna

På Energiintelligent Dalarnas webbplats; längre ned på den här sidan, finns flera goda exempel på hur du kan minska dina energikostnader utifrån din bransch.

Kostnadsfri rådgivning med energi- och klimatrådgivare

Energi- och klimatrådgivaren kan ge råd om tex uppvärmning, ventilation, förnybar energi, energieffektivisering, isolering, elbilar och laddning och solenergi. Rådgivningen vänder sig till små och medelstora företag i hela Dalarna, men även till privatpersoner och andra organisationer. Kontaktuppgifter till Säters energi- och klimatrådgivare hittar du på Energi och klimats webbplats.

Ekonomiskt stöd

Det finns flera olika stöd som privatperson, bostadsrättsförening, företag och organisationer kan söka för att till exempel minska energianvändningen eller installera solceller och laddplatser. På

På Energi och klimats webbplats listas de bidrag som är aktuella just nu.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.