Normalt eldningsförbud kvarstår

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Under helgen förväntas regn dra in över delar av Dalarna vilket innebär att brandrisken minskar i delar av länet. I vissa kommuner i Dalarna kan eldningsförbudet komma att hävas natten mellan fredag och lördag (30–31 juni). Det rör främst de norra delarna av länet. I övriga delar av länet är det fortsatt eldningsförbud.

Fortsatt eldningsförbud i  Räddningstjänst Dala Mitts kommuner (Falun, Borlänge, Ludvika, Gagnef och Säter)

I Säters kommun är det fortfarande eldningsförbud. Det beror på att prognoserna är så pass osäkra och att det framför allt i de södra delarna av länet är fortsatt väldigt torrt i marken. Om det regniga vädret håller i sig kan eldningsförbudet komma att hävas även i vårt område.

Det är ditt ansvar att känna till vad som gäller för eldningsförbudet

Det är ditt eget ansvar att känna till vad som gäller i den kommun du befinner dig och vad som gäller för eldningsförbudet.

På Länsstyrelsens webbplats finns länkar till samtliga Dalarnas kommuner och räddningstjänster samt en karttjänst där du kan se aktuella eldningsförbud i hela Sverige.

På Dala Mitts webbplats kan du hitta mer information om vad som gäller för normalt eldningsförbud.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.