Demografi och utveckling i Dalarna – föreläsning med Peter Möller

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Hur fungerar kopplingen mellan demografi och utveckling? Vill du veta mer om vilka omställningar vi behöver göra i framtiden?

DigidelCenter Säter bjuder in till en föreläsning om demografi och utveckling i Dalarna.

Peter Möller är samhällsanalytiker på Region Dalarnas utvecklingsförvaltning samt doktor i kulturgeografi. Peters forskningsintressen är unga, landsbygd, besöksnäring och regional utveckling. Det senare är det han har särskilt fokus på i sin roll som samhällsanalytiker.

I somras antog regionfullmäktige Dalarnas nya regionala utvecklingsstrategi, Dalastrategin. Strategin togs fram i samverkan med kommuner, Länsstyrelsen, civila sektorn, näringslivsorganisationer, Högskolan Dalarna med flera och är en strategi för hela länets utveckling. Inför att strategin togs fram har det gjorts analyser som belyser nuläget och kommande utmaningar i länet. Med utgångspunkt i dessa analyser kommer Peter att berätta om var Dalarna befinner sig idag, vilka utmaningar länet står inför och om hur Dalastrategin är tänkt att svara mot dessa utmaningar.

På Säters bibliotek 30/5 klockan 18.30. Gratis föreläsning, boka gratisbiljett för att vara säker på att få plats via sater.se/kultur eller kontakta Säters bibliotek på 0225-55186.

Peter Möller
Peter Möller, Region Dalarna

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.