Chaufförsbrist påverkar tömningar av FTI:s återvinningsstationer

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Det är Förpackningsinsamlingen (förkortat FTI) som har hand om, tömmer och städar, alla återvinningsstationer i landet. Just nu kan det vara extra mycket förpackningar i containrarna på återvinningsstationerna. Det kan innebära att du kanske inte får plats med de förpackningar du ska lämna. Det beror på att FTI har ont om chaufförer.

– Just nu råder det chaufförsbrist i Dalarna vilket påverkar tömningar av våra återvinningsstationer i området, berättar Cecilia Möller, regionchef på FTI.

FTI arbetar för att hitta en lösning

– Vi arbetar intensivt tillsammans med våra entreprenörer för att hitta lösningar och hantera situationen så bra som möjligt, säger Cecilia Möller.

– Sommarperioden är intensiv och vi ser just nu en ökning i flödet av förpackningar på våra återvinningsstationer. Vi har planerat för det och ökat upp kapaciteten med tätare tömningar, men när det kommer stora mängder förpackningar på kort tid blir det fort fullt. Den brist på chaufförer som vi just nu har hos vissa av våra entreprenörer märks därför snabbt och vi arbetar hårt för att hitta lösningar för att så snabbt som möjligt ta hand om förpackningarna, säger Cecilia Möller.

Sprid ut turerna till stationerna och platta gärna till förpackningarna

FTI är väldigt tacksamma för alla som återvinner, men ber om hjälp i det här läget. Har du möjlighet att sprida ut turerna till återvinningstationerna och vänta ett par dagar kan det göra stor skillnad. FTI uppmanar också alla att platta till och vika ihop förpackningarna innan de lämnas vid återvinningsstationerna så att fler får plats med mer, samt att inte ställa material utanför om det är fullt i behållarna.

Mer information om FTI eller var du hittar återvinningsstationerna i din kommun.

En person slänger en pappersförpackning till återvinning.

Bilden kommer från FTI. Fotograf: Jenny Brolin.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.