Bevattningsbegränsning i Säters Kommun

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Bevattningsbegränsning gäller hela Säters kommun och innebär att att du som bor i kommunen får endast använda en större mängd kommunalt dricksvatten, exempelvis för att vattna gräsmattan eller större rabatter, fylla pooler etc., mellan kl. 23:00 och 05:00. Undvik onödig vattenförbrukning så länge begränsningarna håller i sig. Vi informerar löpande om det sker några förändringar.

När det blir varmt väder ute ökar vattenförbrukningen vilket sätter press på vattendistributionen. När många använder mycket vatten samtidigt går våra anläggningar på maxkapacitet och det kan leda till tryckfall i vissa områden. För att undvika detta bör vi använda vårt vatten smart under de varma sommarmånaderna.

Enkla åtgärder för att bli vattensmart:

  • Vattna rabatter med vattenkanna i stället för vattenspridare eller slang. En vattenspridare använder 150 liter vatten på 20 minuter.
  • samla regnvatten för bevattning med vattenkanna
  • Undvik att tvätta fasader, altaner, staket och liknande med kommunalt dricksvatten eller högtryckstvätt.
  • Tvätta eller spola inte bilar eller andra fordon med slang eller högtryckstvätt. Åk i stället till auktoriserade tvätthallar som återanvänder vattnet.
  • Svalka dig på en kommunal badplats i stället för att fylla din pool med dricksvatten.
  • Använd sjövatten för bevattning av fotbollsplaner, tennisplaner eller liknande i stället för att använda dricksvatten.

Tack för att ni hjälper oss bidra till en hållbar vattenanvändning!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.