Beslut i korthet från kommunstyrelsens sammanträde den 7 mars

VR
Viktoria Robertsson
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Kommunstyrelsen beslutade att:

  • Om en avsiktsförklaring om utökad samverkan om e-arkiv.  Dalakommunerna Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro och Älvdalen har sedan december 2018 en fungerande avtalssamverkan om e-arkiv och ett gemensamt upphandlat e-arkivsystem. Nu är Nora kommun, Sandvikens kommun, Hudiksvalls kommun, Nordanstigs kommun, Bollnäs kommun, Ljusdal kommun och Ovanåkers kommun intresserade av att ingå i E-arkivsamverkan.
  • Medge samhällsbyggnadsnämnden och kulturnämnden föra över investeringsmedel från 2022 till 2023 för aktuella investeringsprojekt med högst 45 346 kkr.
  • Teckna avtal om drift, skötsel och utveckling av fäboden mellan Säters kommun och Våffelbruket i två år. Under 2022 tecknades avtal med Våffelbruket som serverade våfflor och samverkade med lokala aktörer för att kunna erbjuda aktiviteter med djur med lyckat resultat. Därför föreslås Säters kommun teckna ett avtal för ytterligare två sommarsäsonger.
  • Anta Serviceplan för Säters kommun 2023 – 2026. Syftet med serviceplanen är att ge en bild av tillgänglig service,  kommersiell och viss offentlig, som finns i Säters kommun samt att beskriva vad rimlig servicenivå är och hur den ska upprätthållas, och om möjligt utvecklas. Serviceplanen har även som syfte att vara ett underlag för att regionala stöd ska kunna beviljas.
  • Byta skogsskifte Enbacka 1:32 skifte 1, Ovangårdarne 10:21 skifte 3 , Nyhyttan 8:1, Kullsveden 1:13 skifte 3, Ovangårdarne 10:21 skifte 6 mot Björnbo 1:1. Säters kommun har fått erbjudande om byte av skogsskiften. Marken har värderats och fastighetsenheten har arbetat förslaget till markbyte.
  • Fastställa organisation för styrgrupp förskola Skönvik. Styrgruppen ansvarar för att bevaka att projektet Förskola Skönvik  följer kommunfullmäktiges beslut och ingångna avtal (hyresavtal och exploateringsavtal) avseende Kf § 78 Förskola 2 2022-06-16.

Samtliga beslut, i sin helhet, hittar du i protokollet. Länk till kommunstyrelsens protokoll 2023-03-07

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.