Avtal för ny förskola och bostäder

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Mats Nilsson och Krister Karlsson tittar på avtalet för förskola och bostäder på Skönviksområdet.

18 augusti signerade Mats Nilsson för Säters kommun och Krister Karlsson för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) via dotterbolaget Samhäll Säter huvudavtalet och exploateringsavtalet som sätter bollen i rullning för utvecklingen av Skönvik, med både förskola och nya bostäder.
– Det är helheten i det här som är det viktiga, säger Mats Nilsson, Kommunstyrelsens ordförande.
– Vi vill utveckla Skönvik till en härlig, fräsch stadsdel där det finns utrymme att växa. Förskolan och bostäderna är en bra början.

Satsningen är ett gemensamt åtagande för Säters kommun och Samhäll Säter.

– Det är roligt att bidra till samhällsutveckling, att vara del av något större, säger Krister Karlsson, Vice VD för Samhällsbyggnadsbolaget.
– Södra Dalarna befinner sig i ett läge där många aktörer etablerar sig och utökar – både vad gäller verksamhet och arbetstillfällen. Det gör det här till en lämplig satsning.

Förskolan beräknas stå klar 2024, och i anslutning till detta även de bostäder som Samhäll Säter ska bygga. Förskolan byggs för 120 barn, fördelat på åtta avdelningar i två plan. Förskolan kommer ha eget tillagningskök och ligga naturnära i Skönvik.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.