Årets företagsvinnare korade på Företagarfesten

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

På lördagskvällen firades företagsamheten i Säters kommun och företagare prisades i fem kategorier. Företagarfesten gick av stapeln på Skedvi bröd och det var många företagare som hade samlats för att fira vinnarna.

Priset Årets företagare gick till Elin Ericsson med Matses Mat. Elin kommer gå vidare till organisationen Företagarnas regionfinal. Om allt går vägen kan hon ta sig även till den nationella finalen.

elin-eriksson-matses-mat-arets-foretagare
Elin Eriksson, Matses Mat – Årets Företagare. Foto: Säters kommun

-Det här trodde jag verkligen inte, det kommer ta en bra stund att smälta, säger en tagen Elin Eriksson.

Motiveringen till priset Årets företagare löd: ”Med en gedigen vana och ett ohejdat engagemang brinner lågan för både verksamheten och näringen ända sedan födseln. Företagandet har succesivt byggts upp med dådkraft och nytänkande. Genom att importera en försäljningsform till Dalarna har Årets företagare hjälpt såväl konsumenter som andra företagare att få upp ögonen för att på ett nytt sätt sälja och köpa lokalproducerade godsaker. Årets Företagare kroknar inte i första taget och är en reko representant för en av vår kommuns största näringar. Årets Företagare är Elin Ericsson, Matses Mat.”

Varför tror du att du får just det här priset ikväll?

-Jag brinner för mitt yrke, för näringen och framför allt för REKO, att få fram andra producenter som får sälja är en stor del av det. Jag jobbar för andra för det behövs alltid en bonde. Det är kul att någon som någon som producerar mat tog hem priset också, avslutar Elin.

Årets Unga företagare blev Alexander Eriksson med Snickarna i Säter som också han kan ta sig vidare ända till den nationella finalen.

alexander-eriksson-snickarna-i-sater-arets-unga-foretagare
Alexander Eriksson, Snickarna i Säter – Årets Unga Företagare. Foto: Säters kommun

-Det känns oväntat men bra och kul. Det betyder mycket, säger Alexander Eriksson.

-Det är ett kvitto på det jobb man lägger ner, fortsätter Alexander.

Motiveringen löd: ”Ingen dag är den andra lik” säger vår vinnare. En företagare som tidigt hade yrkesvalet klart genom goda förebilder och känsla för hantverket. Med många nöjda kunder i bagaget har vår unga företagare på kort tid skapat en bra grund för framtiden. Att axla ledarskapet för personalen och skapa teamkänsla är en av drivkrafterna. Trots utmaningar under pandemin ser vår pristagare ljust på framtiden. Årets Unga Företagare: Alexander Eriksson, Snickarna i Säter.”

De lokalt instiftade priserna gick till:

Årets Nyföretagare blev Fredrik Ericsson med Mitt Dala Bygg AB. Motiveringen löd: ” Med hjälp av en modern ledarstil, en tydlig arbetsprocess med kunden i centrum har ett förtroende skapats hos kunder och personal. Detta har lett till att företaget snabbt etablerat sig på en hårt konkurrensutsatt marknad.  Med ditt och mitt projekt i fokus är vinsten spikad. Årets Nyföretagare är Mitt Dala Bygg AB, Fredrik Ericsson.”

fredrik-ericsson-mitt-dala-bygg-arets-nyforetagare
Fredrik Ericsson, Mitt Dala Bygg AB – Årets Nyföretagare. Foto: Säters kommun

-Det känns bra. Men det är inte bara jag som vunnit utan hela företaget och alla i personalen, jag hade inte varit här utan dem säger, Fredrik Ericsson.

-Det här betyder jättemycket och är ett kvitto på allt slit man lagt ner, fortsätter Fredrik.

Årets Värdskap vann Amanda Östberg och Jane Näslund-Nygren på Janes Underkläder. Motiveringen löd: ”Hög tillgänglighet och flexibilitet kännetecknar årets pristagare som bjuder på glädje, stressfri miljö och en personlig service med bred kunskap som är helt avgörande för att kundernas ska känna sig bekväma och slappna av. Den innovativa förmågan har skapat både tillväxt under pandemiåren samt en kundkrets som är trogna följare. Uppfinningsrikedomen finner inga gränser, här skapas kundkontakt och försäljning på många olika och trivsamma sätt, ofta i nära samarbete med andra företagare. Kunskap, stolthet och respekt för olikheter och allas lika värde i en objektifierad värld avspeglar marknadsföringen som sätter kroppsskammen i skamvrån. Årets Värdskap är lika med Amanda Östberg och Jane Näslund-Nygren på Janes Underkläder.”

amanda-och-jane-janes-underklader-arets-vardskap
Amanda Östberg och Jane Näslund-Nygren, Janes Underkläder – Årets Värdskap. Foto: Säters kommun

-Det här trodde jag aldrig. Det är svårt att sätta ord på vad det här betyder för oss men det betyder jättemycket. Inte trodde jag att jag skulle grina på en lördagskväll, säger en smått chockad Amanda Östberg.

-Årets värdskap känns för oss som det finaste priset för det sättet vi jobbar på, det är det som värdskapet står för, fortsätter Amanda.

-Det känns jättekul att få priset just ikväll för den resa vi gjort, nästa vecka byter vi dessutom namn till Janes på landet eftersom vi säljer mer än underkläder nu, säger Jane Näslund-Nygren.

Priset Årets Säterambassadör gick till Lidéns möbler med motiveringen: ”Med historien och traditionen i ryggen sprunget ur hantverket, är Årets Säterambassadör en välkänd aktör med ett starkt varumärke i sin bransch, så väl i bygden som utanför kommunens gränser, med kunder från när och fjärran. Verksamheten anpassas till nya förutsättningar och ger tillgänglighet både lokalt och digitalt men ett gediget kunnande och känsla för kvalité. I en tid när centrumdöden är en farsot är Årets Säterambassadör, med fjärde generationens företagsledare och medarbetare, en mycket viktig och uppskattad del i Sätersbygdens centrum. Årets Säterambassadör är Lidéns Möbler.”

johan-broberg-lidens-mobler-arets-saterambassador
Lidéns Möbler, Johan
Broberg – Årets Säterambassadör. Foto: Säters kommun

-Det är jätteskojigt och kul att synas för det jobb man gör och för alla dem år vi hållit på, säger Johan Broberg.

-Vi går nu med stormsteg mot 125 år och vi hoppas på lika många år till och det här blir ett kvitto för oss, avslutar Johan.

Alla de nominerade företagarna kan du se och läsa om via länken: http://sater.test/naringsliv/foretagsregister/foretagare-i-saters-kommun/

Företagarfesten arrangerades av Företagarna Säter i samarbete med Säters kommun, Södra Dalarnas Sparbank, Ford och Bilforum Hedemora.

Läs mer om kriterierna för priserna och jurygrupperna via länken: http://sater.test/naringsliv/driva-foretag/hjalp-oss-hitta-vardiga-vinnare/

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.