Ansvarsfull alkoholservering – kurs för serveringsställen

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Din uppgift är viktig – det ska vara lätt att göra rätt!

Du som driver och/eller arbetar på ett serveringsställe har en viktig uppgift – både ur ett socialt perspektiv, men även för att minska skadeverkningarna av alkohol. Därför anordnar vi på ATL-kontoret en tvådagarsutbildning i Ansvarsfull alkoholservering den 13 och 14 juni 2022.

Utbildningen riktar sig till dig som är krögare eller restaurangpersonal och syftar till att minska alkohol- och drogrelaterade brott på och i anslutning till din arbetsplats. Utbildningen kommer bland annat öka din kunskap om alkohollagen, narkotika på krogen och konflikthantering. Det ska vara lätt att göra rätt och vi vill att utbildningen bidrar till att göra dig ännu tryggare i din yrkesroll.

Utbildningen har varit mycket uppskattad. Vid den senaste utbildningen uttryckte deltagarna: ”Gav en bra förståelse hur viktig vår roll som ska servera är samt hur man ska tänka och agera.” ”Tycker alla inom branschen borde behöva få gå igenom det.”

Mer information och hur du anmäler dig hittar du på: https://www.falun.se/jobb–foretagande/tillstand-regler-och-tillsyn/serveringstillstand-alkohol/ansvarsfull-alkoholservering.html

Välkommen med din anmälan, vi ser fram emot att träffa dig!

/ATL-kontoret

Om ATL-kontoret

Sju Dalakommuner samverkar i den gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel. Man samverkar i tillståndsfrågor som rör servering av alkohol och försäljning av tobak, folköl och receptfria läkemedel. Syftet med samarbetet är att erbjuda hög kompetens och bra service. De sju kommunerna är Borlänge, Gagnef, Säter, Smedjebacken, Ludvika, Hedemora och Falun. Den gemensamma nämnden och ATL-kontoret (kontoret för alkohol, tobak och receptfria läkemedel) ligger i Falun.

https://www.falun.se/kommun–demokrati/kommunens-organisation/namnder/gemensamma-namnden-for-alkohol-tobak-och-receptfria-lakemedel.html

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.