Äldre läser för allas barnbarn – studiecirkel

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

I slutet av januari startar en studiecirkel på fyra tillfällen. Studiecirkeln kommer hålla till på Säters bibliotek där du får praktiska råd om högläsning och barns språkutveckling.

Efter avslutad studiecirkel blir du som sagoläsare tilldelad en förskola som du besöker en gång i veckan eller var 14e dag. Du binder inte upp dig utan går när det passar dig. Gruppen du läser för består av 2–3 barn. Som sagoläsare blir du en viktig person i barnens liv och för deras intresse för litteratur.

Äldre läser för allas barnbarn är ett läsfrämjande projekt i samarbete med biblioteken i Säter, Skådebanan, studieförbundet ABF och förskolorna. Syftet med projektet är att öka lusten till läsning och berättande och att samtidigt skapa möten mellan generationer. Syftet är även att stimulera barns språkliga kommunikation och påverka barns intresse för böcker redan innan de själva kan läsa.

Informationsträff: torsdagen den 26 januari kl. 10-12.

Studieförbundet ABF bjuder på fika och informerar om anmälan.

Du kan anmäla dig redan nu hos ABF: https://www.abf.se/arrangemang/dalarnas-lan/sater/religion-psykologi-pedagogik/aldre-laser-for-allas-barnbarn/

Därefter är träffarna varannan torsdag mellan kl 10-12: 9 februari, 23 februari och 9 mars.

Studiecirkeln är gratis.

Varmt välkomna!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.