Järudds Bil nominerade till Årets Säterambassadör

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Näringslivsenheten presenterar stolt: De nominerade, del 11.
Inför de utmärkelser för 2022 som delas ut vid årets Företagarfest den 18 mars vill vi i en serie korta reportage presentera resultaten av  jurygruppernas arbete. I dag presenteras ett av tre nominerade företag till utmärkelsen Årets Säterambassadör.

Nina Järudd, Järudds Bil AB, god morgon och grattis! Ni är ett av tre nominerade företag som Årets Säterambassadör.

-Men så roligt, det är vi glada för.

Vad har hänt sedan förra året då vi skrev om er, se Järudds Bil är nominerade till Årets Företagare | Säter kommun (sater.se)?

Ja, vi har bland annat anställt två personer till och bestämt oss för att gasa i uppförsbacken som det ekonomiska läget skapat, berättar Nina och fortsätter,

Vi jobbar vidare med vår Youtube-kanal som idag har snudd på 30 000 följare. Här vill vi naturligtvis visa alla vad vi kan bygga i vår verkstad för de som inte kan bygga själv men vi vill också visa vår verklighet som ett familjeföretag där man kan känna sig som hemma.

Youtubekanalen har resulterat i en rad intressanta samarbeten bland annat med en stor amerikansk tillverkare av batteridrivna verktyg.

Hur lyckades ni med det?

-Egentligen en slump från början, vi fick besök av en av deras säljare och så bara klickade det, och det är vi riktigt glada för. Det är viktigt för oss med bra samarbeten, det stärker också vårt varumärke och på köpet kommer många av de stora företagen och hälsar på i Säter.

Och i övrigt, vad händer?

-Bilförsäljningen står helt stilla, med en svag krona och den ekonomiska verkligheten som vi alla befinner oss i så är det helt förståeligt. Men vi har full fart i verkstaden.

Här bygger vi inför säsongen första och Skandinaviens största motormässa på Elmia i Jönköping som börjar den 7 april. Det är den mässan som startar säsongen. Vi har en monter på ca 170 m2 där vi ska ha 5–6 bilar samt plats för några företag som vi har samarbeten med.

Så påsken firas i Jönköping?

-Precis, vi är ju ett litet familjeföretag där våra stöttande familjer har vant sig vid att fira påsk där precis som de har vant sig vid att hänga med på de övriga eventen/mässorna som sker ungefär 1 gång i månaden fram till oktober. Fast nu börjar barnen bli äldre och får egna intressen så det är inte lika lätt att få med dem längre, säger Nina.

Så det är bråda dagar inför säsongsstarten?

Ja verkligen, men tack vare att vi har så bra och lojal personal som ställer upp så kommer vi i mål denna gång också.

Något annat som har hänt det senaste året?

-Ja, vi har tagit in Almi för att utveckla arbetet i ledningsgruppen och därmed företaget. Det känns bra att få nya ögon på vårt arbete, det är lätt att bli hemmablind, avslutar Nina.

-Stort lycka till med allt!

Tack!

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.