Nu flaggar vi dygnet runt för stöd och solidaritet till det ukrainska folket

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Det som pågår i Ukraina berör oss alla. Säters kommun flaggar dygnet runt med Ukrainas flagga på Rådhuset. Flaggan belyses av en spotlight.

– Det är sällan vi flaggar med en annan nationsflagga, men i det här fallet är det en glasklar solidaritetshandling att visa sympati och stöd till det ukrainska folket, säger Mats Nilsson och Hans Johansson, ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Vi hoppas också att detta kommer göra att de flyktingar som vi kan förvänta oss kommer till Säter i något läge, ska känna sig välkomna till kommunen, säger Mats och Hans.

Det finns flyktingar i kommunen, men det är endast de som söker skydd via Migrationsverket som kommer till kommunens kännedom. Har de eget boende och försörjning kan de stanna viseringsfritt under 90 dagar.

-Vi vill också passa på att säga välkommen till de ukrainska flyktingar som redan nu befinner sig i kommunen, men som ännu inte varit i kontakt med kommunen.

På sater.se finns aktuellt information som berör omvärldsläget och kriget i Ukraina. Där finns också sedan fredagen den 18 mars en E-tjänst där invånarna i kommunen kan berätta om på vilka sätt de kan/vill bidra till att hjälpa flyktingar som kan komma till Säters kommun.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.