Vårutställning med Södra Dalarnas hemslöjdsförening

12 april 2024, 17.30 - 18.00

12 apr
Vårutställning med Södra Dalarnas hemslöjdsförening

Kulturhörnan i Säters bibliotek 12 april – 10 maj

I en mångsidig och färgsprakande vårutställning öppnar Södra Dalarnas hemslöjdsförening sina dörrar till sin verksamhet och sina arkiv. Både äldre textila föremål visas såväl som inköpta slöjdföremål från nutida slöjdare i både hård- och mjuk slöjd. Utöver detta visas också broderier från föreningens kurs i Fritt broderi.

Tygtavla med hus
Textilkonstverk av Ulla-Carin Carlsson. Foto: Pressbild

Södra Dalarnas hemslöjdsförening vårdar sin samling av slöjdföremål och bevarar mönster och beskrivningar till sockendräkter. De ordnar kurser, utställningar, föreläsningar och driver också en vävstuga i Hedemora. De har ett pågående samarbete med Hemslöjdskonsulenterna vid Dalarnas hemslöjdsförbund. Föreningen har även 1700 föremål i sina samlingar. De är katalogiserade och digitaliserade i Hemslöjdens rikstäckande databas. De allra flesta har textil anknytning.

Hemslöjden är en ideell organisation med föreningar runt om i landet. Med kunskap om det handgjorda bidrar vi till ett mer hållbart samhälle. Inom Hemslöjden finns cirka 90 medlemsföreningar och 14000 enskilda medlemmar. Södra Dalarnas hemslöjdsförening bevarar och utvecklar hemslöjden i Södra Dalarna.

Vårutställning med Södra Dalarnas hemslöjdsförening

  • 12 april 2024, 17.30 - 18.00

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.