Utbildning i Excel: Grundkurs

Den här kostnadsfria kursen erbjuds för företagare i projektet Lyftkraft 2.0. Genom projektet kan små och medelstora företag i Dalarna få stöd till att utbilda och kompetensutveckla sin personal. Läs mer om Lyftkraft 2.0 på Falun Borlänge-regionens webbplats.

Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i Microsoft Excel som är ett program för kalkyl- och enklare datahanteringsuppgifter. Vi går igenom hur Excel används på ett effektivt sätt i både arbetet och vardagen. Du kommer att lära dig att göra grundläggande formler samt skapa, formatera och skriva ut kalkyler. Du lär dig även att använda referenser.

Förkunskaper och innehåll

Förkunskaper

Grundläggande datorkunskaper samt viss eller liten vana i Excel, till exempel självlärd. Ha en dator med senaste versionen av Excel installerad.

Innehåll

 • Flera blad och 3D-referenser
 • Arbeta med flera blad samtidigt
 • Skapa formler som hämtar från andra blad
 • Funktioner
 • Grundläggande funktioner
 • Statistiska (MIN, MAX, MEDEL, ANTAL, ANTALV)
 • OM-funktionen
 • Diagram
 • Visualisera data snabbt
 • Skapa de vanligaste diagramtyperna och justera diagramelement
 • Listor och Excel-tabeller
 • Arbeta med sortering och filtrering i listor samt Excel-tabeller

Praktisk information

När: 4 september, kl. 09.00–16.00

Var: digital, lärarledd utbildning

Anmälan

Anmäl dig senast 14 augusti till Ann-Caroline via e-post ann-caroline.furst@fbregionen.se

I anmälan uppger du företagsnamn, antal deltagare samt utbildningens namn.

Fortsättningskurs

Fortsättningskursen hålls 18 september. Mer information om fortsättningskursen hittar du på Säters kommuns webbsida Utbildning i Excel: Fortsättningskurs.

Om du inte tagit del av aktiviteter eller utbildningsinsatser inom projekt Lyftkraft 2.0 innan

Om du inte varit i kontakt med Lyftkraft 2.0 tidigare behöver du ta en kontakt med projektledaren i god tid innan kursen. Eftersom projektet finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF) behöver du skriva under ett intyg om att ta emot detta kostnadsfria stöd. Företagare får ta del av kostnadsfria statliga utbildningsinsatser upp till ett visst värde därav behöver intyget skickas in. Om det behövs, hjälper vi dig med att fylla i ansökan.

Kontakt för utbildningen

Vid frågor vänligen kontakta projektledare Kathrine Abrahamsen på telefon 0243-24 80 56 eller via e-post kathrine.abrahamsen@fbregionen.se.
Eller Ann-Caroline Furst på telefon 0243-24 80 55 eller e-post ann-caroline.furst@fbregionen.se

Fler erbjudanden i projekt Lyftkraft 2.0

I projektet erbjuder vi även skräddarsydda utbildningar utifrån just ditt företagsspecifika behov.

Om ni har behov av att flera medarbetare genomgår en utbildning kan vi tillsammans med en utbildningsleverantör boka in en utbildning just för er. Projektet har också möjlighet att upphandla utbildning för nischade/specifika behov för enstaka medarbetare som genomförs på plats hos er eller hos utbildningsleverantör på annan ort.

Projektet kommer också kunna stödja företag som önskar jobba med sin kompetensförsörjningsstrategi och interkulturell dialog. Utbildningarna är helt eller delvis kostnadsfria och kan anpassas efter individernas och företagens behov. Företagen bibehåller sin konkurrenskraft och bidrar till en mer stabil och hållbar arbetsmarknad, till fördel för både befintlig personal och potentiella rekryteringar.

Läs mer om projektet på webbplatsen för Lyftkraft 2.0. 

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.