Utbildning: Grundkurs i ledarskap, 2-3 oktober

Den här kostnadsfria kursen erbjuds för företagare i projektet Lyftkraft 2.0. Genom projektet kan små och medelstora företag i Dalarna få stöd till att utbilda och kompetensutveckla sin personal. Läs mer om Lyftkraft 2.0 på Falun Borlänge-regionens webbplats.

Innehåll

Förstärk ditt ledarskap genom den här kursen. Du kommer att få ta del av de senaste rönen och forskningen för ett riktigt gott ledarskap och samtidigt utbyta erfarenheter ledare emellan. Det kommer vara aktiva dagar med DITT ledarskap i centrum med ett stort fokus på HUR. Så vill du investera i dig själv och dina medarbetare? Då är detta helt rätt kurs att gå.

Här kommer ett axplock av det innehåll som du kommer att få ta del av under våra två dagar tillsammans:

  • Motiverande mål. Vilka mål har vi? Och hur ser vi till att det känns och upplevs motiverande att nå det? Vi lär oss att förmedla och kommunicera målen på ett tilltalande sätt utifrån olika perspektiv. Vi pratar gruppmål och individuella mål och hur vi gör för att arbeta med målsättningar och uppföljning av resultat/statistik/nyckeltal.
  • Strukturerad reflektion. Hur är jag som ledare, vilka fördelar och förmågor har jag som jag ska förstärka och vilka ledaregenskaper hos mig själv behöver jag utveckla för att nå nya höjder.
  • Kommunikationsteknik. Hur använder jag min kommunikation för att nå fram på ett så framgångsrikt sätt som möjligt. Vi pratar om tekniker för att kommunicera lösning istället för problem samt hur vi anpassar oss till mottagaren på ett effektivt sätt.
  • Coaching i ledarskapet. Frågornas kraft och hur vi kan hjälpa andra att hjälpa sig själva att nå sina mål. Coaching på rätt sätt är otroligt kraftfullt för att skapa nöjda och motiverade medarbetare som mår och går bra i organisationen.
  • Beteendets funktion och psykologin bakom. Vi pratar helhetsmodellen, 80-20 regeln och världsbilder som alla är bakomliggande faktorer att ta hänsyn till hos oss själva och dem vi leder för att kunna nå fram till kärnan hos en individ eller en situation.
  • Medarbetarskap. Vad krävs av den vi leder? Hur skapar vi gemensamt en bra kultur och motiverande arbetsvardag.
  • Effektivitet. Att jobba smart. Effektiv planering, prioritering och schemaläggning i rollen som chef. Hur skapar jag balans och får tiden att räcka till? Hur får vi till värdefulla möten som ger något? Där alla kommer till tals, blir sedda och hörda.
  • Konflikthantering. Konkreta metoder och verktyg för hur vi förebygger konflikter samt hur vi hanterar en konflikt som uppkommit för att inte trappa upp den ännu mer utan hantera den i ett så tidigt skede som möjligt.
  • Feedbacktekniker. Konsten att ge positiv och konstruktiv feedback som skapar insikt, medvetenhet och önskvärd beteendeförändring. Genomgång av Feedbacktrappan och träning i SHARE-metoden, för att skapa djup i återkopplingen och för feedback som når hela vägen fram.
  • Att leda i förändring. Hur vi som ledare kan påverka och hjälpa vårat team till att rikta fokus mot ett lösningsorienterat tänk som främjar utveckling, kreativitet och flexibilitet i förändringsarbete. Att också våga stanna upp och prata om det som är svårt och jobbigt för att synliggöra det och kunna ta sig vidare tillsammans.
  • Horisontella principer. Jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminerande. Hur rekryterar vi med hänsyn till ovanstående, och hur bedriver vi ett ledarskap där vi hela tiden strävar efter att vara just jämställda, tillgängliga och icke diskriminerande. Vi pratar vanliga fallgropar och hur vi undviker dem.

    Praktisk information

När: 2-3 oktober

Var: lärarledd utbildning – plats meddelas senare

Anmälan

Anmäl dig senast 5 september till Ann-Caroline via e-post ann-caroline.furst@fbregionen.se

I anmälan uppger du företagsnamn, antal deltagare samt utbildningens namn.

Om du inte tagit del av aktiviteter eller utbildningsinsatser inom projekt Lyftkraft 2.0 innan

Om du inte varit i kontakt med Lyftkraft 2.0 tidigare behöver du ta en kontakt med projektledaren i god tid innan kursen. Eftersom projektet finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF) behöver du skriva under ett intyg om att ta emot detta kostnadsfria stöd. Företagare får ta del av kostnadsfria statliga utbildningsinsatser upp till ett visst värde därav behöver intyget skickas in.

Om det behövs, hjälper de dig med att fylla i ansökan.

Kontakt för utbildningen

Vid frågor vänligen kontakta projektledare Kathrine Abrahamsen på telefon 0243-24 80 56 eller via e-post kathrine.abrahamsen@fbregionen.se.
Eller Ann-Caroline Furst på telefon 0243-24 80 55 eller e-post ann-caroline.furst@fbregionen.se

Fler erbjudanden i projekt Lyftkraft 2.0

I projektet erbjuder vi även skräddarsydda utbildningar utifrån just ditt företagsspecifika behov.

Om ni har behov av att flera medarbetare genomgår en utbildning kan vi tillsammans med en utbildningsleverantör boka in en utbildning just för er. Projektet har också möjlighet att upphandla utbildning för nischade/specifika behov för enstaka medarbetare som genomförs på plats hos er eller hos utbildningsleverantör på annan ort.

Projektet kommer också kunna stödja företag som önskar jobba med sin kompetensförsörjningsstrategi och interkulturell dialog. Utbildningarna är helt eller delvis kostnadsfria och kan anpassas efter individernas och företagens behov. Företagen bibehåller sin konkurrenskraft och bidrar till en mer stabil och hållbar arbetsmarknad, till fördel för både befintlig personal och potentiella rekryteringar.

Läs mer om projektet på webbplatsen för Lyftkraft 2.0. 

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.