Utbildning: Arbetsplatskultur, 23-24 september
Den här kostnadsfria kursen erbjuds för företagare i projektet Lyftkraft 2.0. Genom projektet kan små och medelstora företag i Dalarna få stöd till att utbilda och kompetensutveckla sin personal. Läs mer om Lyftkraft 2.0 på Falun Borlänge-regionens webbplats.
Innehåll
En verksamhet blir aldrig bättre än medarbetarna och hur vi samspelar med varandra. I den här utbildningen får du som har personalansvar/ledarfunktion kunskaper och konkreta verktyg för att stärka samarbetet och kommunikationen på arbetsplatsen.
VAD ÄR ARBETSPLATSKULTUR
Alla verksamheter har en egen kultur som är formad av värderingar, prioriteringar, chefer, medarbetare plus en massa andra faktorer. Alla dessa saker bidrar till att skapa en organisations arbetsplatskultur.
GYNNSAM ARBETSPLATSKULTUR
Man kan säga att en arbetsplatskultur handlar om hur vi har det och fungerar tillsammans. Första steget till att skapa en gynnsam arbetsplatskultur är att bli medveten och att skapa förståelse och samsyn kring viktiga delar som rör verksamheten och samspelet mellan människor på en arbetsplats. En gynnsam arbetsplatskultur skapar attraktiva arbetsgivare och därmed ökad konkurrenskraft.
DET SITTER INTE I VÄGGARNA…
…utan i människorna innanför väggarna. När det inte fungerar i en organisation och det finns skav mellan människor på en arbetsplats så drabbas alla. Medarbetare riskerar att fara illa, fokuset på verksamheten riskerar att minska och det blir svårare att nå målen. Vår erfarenhet är att det är en god investering att satsa på utveckling av en gynnsam arbetsplatskultur.
UTBILDNING I ARBETSPLATSKULTUR
Vi erbjuder en tvådagars grundutbildning i arbetsplatskultur.
Utbildningen har sin tyngdpunkt på områden som kommuniation, bemötande, förhållningssätt och grundläggande mänskliga beteenden. Utbildningen syftar till att skapa medvetenhet, ge kunskap och konkreta verktyg för att utveckla en gynnsam arbetsplatskultur.
Praktisk information
När: 23-24 september, kl. 08.30–16.00
Var: lärarledd utbildning på plats i Borlänge
Utbildningsledare: Swedish Empowerment Center
Anmälan
Anmäl dig senast 26 augusti till Ann-Caroline via e-post ann-caroline.furst@fbregionen.se
I anmälan uppger du företagsnamn, antal deltagare samt utbildningens namn.
Om du inte tagit del av aktiviteter eller utbildningsinsatser inom projekt Lyftkraft 2.0 innan
Om du inte varit i kontakt med Lyftkraft 2.0 tidigare behöver du ta en kontakt med projektledaren i god tid innan kursen. Eftersom projektet finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF) behöver du skriva under ett intyg om att ta emot detta kostnadsfria stöd. Företagare får ta del av kostnadsfria statliga utbildningsinsatser upp till ett visst värde därav behöver intyget skickas in.
Om det behövs, hjälper de dig med att fylla i ansökan.
Kontakt för utbildningen
Vid frågor vänligen kontakta projektledare Kathrine Abrahamsen på telefon 0243-24 80 56 eller via e-post kathrine.abrahamsen@fbregionen.se.
Eller Ann-Caroline Furst på telefon 0243-24 80 55 eller e-post ann-caroline.furst@fbregionen.se
Fler erbjudanden i projekt Lyftkraft 2.0
I projektet erbjuder vi även skräddarsydda utbildningar utifrån just ditt företagsspecifika behov.
Om ni har behov av att flera medarbetare genomgår en utbildning kan vi tillsammans med en utbildningsleverantör boka in en utbildning just för er. Projektet har också möjlighet att upphandla utbildning för nischade/specifika behov för enstaka medarbetare som genomförs på plats hos er eller hos utbildningsleverantör på annan ort.
Projektet kommer också kunna stödja företag som önskar jobba med sin kompetensförsörjningsstrategi och interkulturell dialog. Utbildningarna är helt eller delvis kostnadsfria och kan anpassas efter individernas och företagens behov. Företagen bibehåller sin konkurrenskraft och bidrar till en mer stabil och hållbar arbetsmarknad, till fördel för både befintlig personal och potentiella rekryteringar.
Läs mer om projektet på webbplatsen för Lyftkraft 2.0.