Sommarutställning om Elis Werner – Arkitekt och akvarellmålare

Årets sommarutställning i Kulturhörnan på Säters bibliotek hyllar Elis Werner, arkitekt och akvarellkonstnär, vars livsverk har berikat Säter sedan 1924.

Vernissage 13 juni kl. 17.30. Välkommen!

Utställningen bjuder in besökare att fördjupa sig i Werners färgstarka värld och kanske själv

Akvarellmålning av Elis Verner., föreställande Säters Kyrka och portalen vid Kungsgårdsskolan
Akvarellmålning av Elis Werner. Foto: Sofia Ylinen

minnas detaljer ur den. Utställningen är sammanställd med hjälp av Tomas Werner, barnbarn till konstnären, och presenterar en stor och varierande samling av akvareller, de allra flesta med Sätermotiv. Vidare visas Werners arkitekturritningar, brev, anteckningar och skisser. Dessa konstverk och artefakter, som är generöst utlånade av Säters invånare och Werners släktingar, ger en unik inblick i hans liv, konstnärskap och arbete.

Elis Werner, som reste över Atlanten för att studera i Brooklyn och fulländade sin utbildning i Paris, lämnade ett tydligt avtryck i Säter i sitt arbete som arkitekt och akvarellmålare. Tillsammans med länsarkitekten Magnus Dahlander, bidrog Werner till stadens arkitektoniska landskap genom renoveringen av kyrkan, Rådhuset och Coriandergården samt andra byggnader kring torget.

Denna utställning möjliggörs tack vare Facebook-gruppen Klippingen, Där Tomas Werner delat bilder, målningar och berättelser om sin farfar och på så sätt inspirerat säterborna att dela med sig av sina minnen och låna ut sina akvarellmålningar, målade av Elis. Denna utställning är således ett resultat av den gemensamma ansträngningen och engagemanget från både lokalbefolkningen i Säter och Werners familj.”

Utställningen arrangeras av Säters kommun, Kulturenheten i samarbete med Säters hembygdsförening och Tomas Werner. Ett stort tack till lokalbefolkningen i Säter samt till familjen Werner.

Utställningen pågår 13 juni –16 augusti.

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.