Restaurang och livsmedel
Om du vill ha ett aktivt jobb med fokus på service är Kök och restaurang bas ett yrkespaket för dig. Att jobba i restaurangbranschen innebär högt tempo, goda möjligheter till jobb och din yrkesstolthet ligger i att ha nöjda gäster.
Yrkespaketet är på ett år, och du kombinerar yrkesämnena med grundläggande ämnen som du ännu inte har betyg i, till exempel svenska, matematik och samhällskunskap.
Du kommer omvandla teori till praktisk användning vilket görs på något av metodkök på lokala restauranger i Säter. Delar av utbildningen är också arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att en del av din studietid är praktisk ute på olika arbetsplatser.
Utbildningen innehåller följande yrkeskurser som ingår i vårt lokala yrkespaket på 400 poäng:
- Servering 1
- Livsmedelshygien 1
- Mat och dryck i kombination 1
- Livsmedels och näringskunskap 1