Småskaligt jord- och skogsbruk

Småskaligt jord- och skogsbruk är en utbildning för dig som vill få jobba nära det vi kallar ”livet”. Djurens livsglädje och naturens växtkraft ger ovärderliga erfarenheter och fyller ditt eget liv och arbete med rika upplevelser.  God djurhållning, kretsloppstänkande i både jord och skog samt det ekologiska jordbrukets förutsättningar genomsyrar utbildningen. 

Utbildningen är ett lokalt yrkespaket godkänt av Skolverket.  Det ger kunskap som du behöver för att verka inom jord- och skogsbruk, oavsett om du tänker dig vara anställd, avbytare eller bli egen småbrukare och företagare. 

I utbildningen får du kunskaper och färdigheter för att utveckla en kompetens för ditt kommande yrke.  Vi omvandlar teori till praktisk användning av det vi läser och diskuterar.  Att kunna planera, genomföra och utvärdera arbetsprocesser med viss företagsekonomisk förmåga är en stor del av utbildningen.   

 Du får också kunskaper om arbetsmiljöfrågor för att kunna arbeta säkert och ergonomiskt.  Utbildningen utvecklar också din förmåga att bedöma arbetsresultat utifrån kvalitet, effektivitet och miljötänkande. 

Kontakta oss

När du kontaktar oss är det Säters kommuns kundtjänst som tar hand om dina frågor. Om du vill prata med en särskild person eller avdelning kan vi koppla dig vidare.

Öppettider

Måndag–fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00): 08.00 - 16.15

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Mejla oss

Skicka ditt mejl till kommun@sater.se.

Ring oss

Prata med oss på tfn 0225-55 000.

Besök oss

Besök oss på Rådhuset, Åsgränd 2, Säter.