lördag 29 april 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

COPE - föräldrautbildning "Busiga barn och trötta föräldrar"

Maktlöshet som föräldrar kan vi nog alla känna ibland men hur hanterar man vardagssituationer? COPE är ett program som ger föräldrar konkreta verktyg att förstå och hantera barnets beteende.

Ett Kanadensiskt föräldrautbildningsprogram, grundat av Charles E. Cunningham. Metoden har väckt stort intresse i Sverige. Utbildningen vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 3-12 år. Programmet finns även med en tonårsversion.

Samhällsbilden av idag visar att föräldrar känner en bristande tillit till sin egen förmåga som föräldrar. Metoden bygger på en storgruppsmodell där deltagarna utbyter erfarenheter och gruppens stödjande potential utnyttjas. Målsättningen är att hjälpa föräldrar att förstå sitt barn och att utveckla och stärka deras förmåga som föräldrar.

Föräldrarna får genom programmet olika strategier för att hantera barnets beteende. Strategierna handlar om hur man uppmuntrar och förstärker positivt beteende, hur man förebygger och hanterar negativt beteende samt konstruktiv problemlösning. Ytterligare mål är att i familjen förbättra samspelet och minska konflikter.

Under ledning av gruppledare samtalar deltagarna vid 5 träffar om hur man kan lösa typiska problematiska vardagssituationer. Man använder sig av videovinjetter, rollspel, reflektioner och hemuppgifter eftersom det är väl känt att konkretisering och praktiska tillämpningsövningar är nödvändiga om man ska kunna uppnå beteendeförändringar.

Kursen börjar tisdagen den 26 januari 2016 på Folkets Hus.

Vi bjuder på fika.

Kontakt

Har du frågor och funderingar på kursinnehållet så kontakta kursledarna på telefon:
Lena Bergman, 0225-554 50
Gunilla Risberg, 0243-78436

Anmälan

Anmäl dig direkt genom formuläret nedan senast den 19 januari 2016
Sidan uppdaterad 2015-12-29 av Margareta Jakobsson
Till startsidan Till startsidan
Kontakt
  • Malin Lilja Altörn
  • Tel: 0225-556 34
Externa länkar
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000