måndag 29 maj 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Elektronisk faktura

Elektronisk faktura, för privatpersoner

 
Säters kommun kan nu erbjuda dig som gör dina bankärenden på Internetbank att betala dina fakturor elektroniskt

Istället för en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen som en e-faktura, dvs. elektroniskt presenterad direkt till din internetbank. Där kan du titta på fakturan på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Det innebär att du slipper knappa in bankgironummer, OCR-nummer, datum och belopp.
För att ansluta till e-faktura loggar du in i på din internetbank och väljer funktionen "Anmäl e-faktura".

Som kund i Säters kommun kan du ha fler än ett kundnummer beroende på om fakturan avser barnomsorg, äldreomsorg, vatten och renhållningsavgifter eller övrigt. Du kan välja vilka fakturor du vill ha via internetbanken genom att ange det kundnummer som finns på fakturan. Väljer du att få samtliga fakturor via internetbanken så lämnas fältet för kundnummer blankt.

I samband med debitering av avgifter använder vi ditt personnummer. Uppgiften är nödvändig för att vi ska kunna administrera din tjänst. Du har rätt att begära utdrag av de uppgifter som registreras om dig.

Kontoinnehavare annan än fakturamottagare

Om kontoinnehavaren är annan person än fakturamottagaren är det viktigt att även fakturamottagarens personnummer och namn uppges. Även i dessa fall är det möjligt att välja samtliga fakturor genom att lämna fältet för kundnummer blank. Anges kundnummer så är det endast de fakturor som kommer att levereras via internetbanken.

Autogiro

Med Autogiro dras rätt belopp automatiskt från ditt konto. Du slipper hålla reda på räkningar, förfallodatum och du riskerar inga förseningsavgifter. Även i detta fall innebär det att du slipper knappa in bankgironummer, OCR-nummer, datum och belopp.
Vill du ansöka om Autogiro kan du hämta blanketten genom att klicka på nedanstående länk.
www.bgc.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fyll i uppgifterna och sänd till:
Ekonomikontoret
Säters kommun
Box 300
783 27  SÄTER

Kombinera Autogiro och e-faktura

Det går utmärkt att kombinera Autogiro och e-faktura. I Internetbanken fungerar e-fakturan då som en specifikation på vad som kommer att betalas automatiskt.

Frågor

Vid frågor till Säters kommun angående e-faktura eller Autogiro är du välkommen att kontakta ekonomikontoret på e-post: efaktura@sater.se alternativt tel.nr: 0225-55103 eller 0225-55104

Sidan uppdaterad 2013-08-05 av Margareta Jakobsson
Till startsidan Till startsidan
Kontakt
  • Ekonomienheten
  • Bert Stabforsmo
  • Ekonomichef
  • Tel:0225-55 101
  • Skicka e-post
  • .
  • Organisationsnummer 212000-2247
Tjänster och information
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000