torsdag 25 maj 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Stor risk för gräsbränder

Just nu är det stor risk för gräsbränder i vårt område. Räddningstjänsten Dala Mitt fick häromdagen rycka ut inte mindre än tio gånger samma dag. Tänk därför efter en gång till om du verkligen behöver elda.

Trädgårdsavfall som ris och grenar får du som privatperson lämna gratis på kommunens återvinningscentral. Om du ändå eldar, kom ihåg att placera brasan på ett rejält avstånd från byggnader och inte i närheten av torr vegetation. Ha också tillgång till vatten i närheten, håll elden under uppsikt och släck ordentligt så att inte glöd lämnas kvar. Det är du som eldar som har ansvaret.

Mer information om hur du eldar och olika brandriskprognoser där du bor finns på www.dinsakerhet.se/brand/Eldning/hur-stor-ar-brandrisken-dar-jag-borlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt på www.msb.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också hämta appen ”BRANDRISK Ute” till både iPhone och Android-enheter. Du som planerar en majbrasa av större omfattning anmäler detta enkelt på räddningstjänstens webbplats – http://www.dalamitt.se/anmalan-majbrasa__523länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2015-04-23 av Else-May Jansson
Till startsidan Till startsidan
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000