torsdag 25 maj 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Så hjälper Dalarna Västmanland

Pressmeddelande från länsstyrelsen Dalarna;
Länsstyrelsen Dalarna, Dalarnas kommuner, landstinget, polisen och försvarsmakten har dagliga möten för att följa händelse-utvecklingen i Västmanland. Fokus ligger på att hjälpa Västmanland, kommunicera med medier och allmänheten i länet och förbereda Dalarna för att snabbt kunna sätta in resurser om situationen förvärras.

Just nu bidrar Dalarna med 30 brandmän och befäl vid släckningsarbetet i Västmanland. Dessutom finns brandmän från Södra Dalarnas räddningstjänstförbund, som även till vardags jobbar i både Dalarna och Fagersta-Norberg i Västmanland. Dalarna hjälper också till med att få fram motordrivna vattenpumpar till branden på Västmanlands begäran.

– Vid stora olyckor träder vår resurssamordningsfunktion i arbete. Den består av räddningstjänstpersonal som säkerställer resursförsörjning på kort och lång sikt i länet. De har sedan några dagar tillbaka arbetat med att fördela resurser till branden i Västmanland. Länsstyrelsens presumtiva räddningsledare i Dalarna Jan-Olov Olsson, från räddningstjänsten i Älvdalen har dagligen kontakt med räddningsledningen i Västmanland. Utifrån de uppgifter som kommer in därifrån arbetar vi med vår egen förberedande beredskap i länet och med länets stöd till Västmanland, berättar Länsstyrelsens händelseansvarige Peter Forsström.

För frågor gällande branden ring 113 13
För löpande information om branden se webbplatsenkrisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frågor om brandrök i Dalarna, på Landstingets webbplatswww.ltdalarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt Peter Forsström, händelseansvarig, telefonnummer 010 225 04 32 Länsstyrelsens hemsida: www.lansstyrelsen.se/dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: www.facebook.com/lansstyrelsenidalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster    

Sidan uppdaterad 2014-08-08 av Else-May Jansson
Till startsidan Till startsidan
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000