måndag 29 maj 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan
Skönvik

Angående Aftonbladets artikel om utredning om tillfälliga lokaler för förskolan Äventyret

Aftonbladet har skrivit en artikel om den tillfälliga omlokaliseringen av förskolan Äventyret.

Under de månader som Äventyrets mattor läggs om kommer förskolan att behöva använda andra lokaler. En ledig lokal finns på Skönviksområdet. Den lösningen håller just nu på att utvärderas. Säters kommun analyserar risker och miljö. Alla svar finns inte ännu, och därför dröjer beslutet om huruvida lokalen kan användas.

Skönvik är väl känt bland Säterborna, men för de utomstående som bara känner till det genom Aftonbladets artikel vill vi ge en tydligare bild av områdets användning idag.

På Skönviksområdet finns idag en mångfald av verksamhet och det rör sig mycket människor där. Det finns förutom psykiatrisk vård i Landstinget Dalarnas regi, även till exempel gymnasium, folktandvård, simhall och andra friskvårdsinrättningar, restauranger och bostäder. Området ligger vackert vid Ljusterns strand och har blivit attraktivt för nybyggnation av villor.

Området är också ett populärt promenadstråk för många.

Vad gäller mediernas skrivningar om kodlås vill vi vara tydliga med att kodlås är en vanlig åtgärd när en förskola delar fastighet med annan verksamhet. Det är för att förhindra att allmänheten råkar gå fel och av misstag går in på förskolan.


Sidan uppdaterad 2017-03-17 av Marie Palm
Till startsidan Till startsidan
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000