söndag 30 april 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Aktuellt från branden 2014-08-06

Från skogsbrandområdet rapporteras följande: Läget är positivt, det har kommit regn i delar av området och det är regn på väg från sydväst. Situationen har förbättrats avsevärt.

Länsstyrelsen Dalarna, kommuner, räddningstjänst, landsting med flera bevakar och följer händelserna med samverkansmöten minst 3 gånger dagligen. Resurser från Dalarna har skickats ner till Ramnäs, bland annat 3 brandbilar och 2 tankbilar med personal. Den eventuella evakuering i Norberg är avblåst tills vidare.

Drabbade uppmanas att lyssna på P4 samt följa händelsen på Krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

När det gäller röken och röklukten som de senaste dagarna dragit in över länet så har Landstinget Dalarna lagt ut följande på sin hemsida: ”Röklukten är inte farlig för gemene man, men om man i vanliga fall har problem med luftrören, till exempel genom astma eller andra luftvägsrelaterade besvär, och upplever irritation, rekommenderas att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventiler. Om man upplever besvär och vill ha rådgivning ska man kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.”

Sidan uppdaterad 2014-08-06 av Else-May Jansson
Till startsidan Till startsidan
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000