lördag 29 april 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Katalogen

Här kommer du direkt till bibliotekskatalogen!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Med hjälp av bibliotekets katalog kan du lätt se vilka böcker, e-böcker, tidskrifter, filmer, CD-skivor och annat material som finns på våra bibliotek.

Du kan också se om det du vill låna finns inne och på vilket av biblioteken det finns, Säter, Gustafs eller Stora Skedvi.

Pinkod
En PIN-kod är en personlig kod som är knuten till lånekortet. Om du har en PIN-kod kan du i bibliotekskatalogen kontrollera dina lån, göra omlån, lägga reservationer, lämna inköpsförslag, beställa fjärrlån, byta PIN-kod med mera via din dator.

Kom till biblioteket, eller skicka ett e-postmeddelande (bibliotek@sater.se) så ordnar vi en till dig!

Söka i bibliotekskatalogen
I bibliotekskatalogen kan du hitta böcker, skivor, filmer etc från alla biblioteken i Säters kommun. Du kan se vilket bibliotek som har den bok du söker, om den finns inne och när den ska komma tillbaka om den är utlånad.

När du söker räcker det med att du skriver in ett eller flera sökord, t.ex. ord ur titeln eller författarens för- eller efternamn. Är du inte riktigt säker på stavningen kan du använda dig av index-sökning.

Du kan också söka litteratur i ett speciellt ämne genom att skriva in ett eller flera ämnesord, t.ex. "andra världskriget". Undvik att använda orden eller, och samt inte. Försök att vara så exakt som möjligt.

Reservera
När du hittat det material du vill låna kan du reservera det genom att klicka på knappen Reservera. Sedan anger du på vilket bibliotek du vill hämta det och när du senast vill ha det. Därefter fyller du i lånekortsnummer och PIN-kod. När materialet finns att hämta på biblioteket ringer vi till dig och talar om det. Du kan även få meddelande om reserverade böcker via e-post om du anmäler din e-postadress till oss.

Låna om
Du kan låna om böcker, filmer, cd-skivor och tidskrifter som du har hemma. Gå in under rubriken Dina uppgifter och sedan under Dina lån. Fyll i lånekortsnummer och PIN-kod så får du fram en lista på dina lån. Det går att låna om böcker 2 gånger och tidskrifter, fakta- och musikfilmer samt cd-skivor 1 gång. DVD-spelfilmer kan du komma in på biblioteket för att hyra en gång till.

Övertidsvarning
Övertidsvarning innebär att biblioteket skickar ut en påminnelse med e-post ett par dagar innan lånetiden går ut.

Du kan själv anmäla dig till tjänsten via bibliotekets katalog under Dina uppgifter - Information. Logga in och kryssa i rutan för övertidsvarning längst ner på sidan. Glöm inte att skriva in din e-postsadress också!
Det går också bra att komma till biblioteket och anmäla att du vill få övertidsvarningar.

Observera att du som låntagare alltid är ansvarig för att följa bibliotekets regler och lämna tillbaka lånen i tid. Övertidsvarningen är en extra tjänst, som hjälper dig att komma ihåg.

Sidan uppdaterad 2013-11-09 av Pia Eskola
Till startsidan Till startsidan
Kontakt
  • Säters bibliotek
  • Tel: 0225-55 186
  • Skicka e-post
  •  
  • Kulturchef
  • Anette Stengård
  • Tel: 0225-55 134
  •  
Besök gärna vår blogg!
Tjänster och information
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000