lördag 29 april 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Vad är viktigt för din familj? Om vi får låna dig och din familj så ordnar vi ett besök utifrån era intressen.

Går du och bär på en dröm? En ny tillvaro för dig och din familj. Säters kommun erbjuder framtidsutsikt. Vi har den lilla kommunens fördelar.

Exempelvis kan vi lova dig och din familj ett besök anpassat efter era behov och intressen under lördagen den 7 september!

Låt säga att er familj består av två vuxna och tre barn 5, 7 och 14 år gamla. Ni vill bo på landet, men max 15 minuter från Borlänge. Fritidsintressen: körsång, teater, matlagning, fotboll, judo och skidåkning.

Utifrån era behov är Gustafs perfekt för er!

Vi ordnar så att rektorn visar er byskolan, ni får besöka den nybyggda förskolan som är alternativet för 5–åringen. Vi besöker idrottsplatsen där en investering i konstgräs planeras. Där träffar vi eldsjälar från fotbollen och skidföreningen som berättar om verksamheterna. Vi åker förbi lokalerna som bla inrymmer judoklubbens verksamhet och samtidigt får ni prata med en av tränarna på telefon. 14-åringen skulle gå på Högstadiet i Säter om ni bodde i Gustafs och självklart besöker vi även Klockarskolan.

I Säter äter vi även lunch och då har vi sällskap av en riktig ”teaterapa” som är engagerade i föreningen Stampen som varje år underhåller med dramatiserade stadsvandringar. Vi får också tillfälle att berätta om en av vårt näringslivs styrkor, nämligen lantbruksbranschen och möjligheten att handla fantastiska råvaror lokalt.

Därefter åker vi förbi minimässan på Säters golfklubb där ett samtal med en av våra lokala mäklare är inbokat. Efter ett par timmar tackar vi för att vi fått låna dig och din familj. Vi skiljs med löfte om att Ceciliakörens körledare ska ringa upp under söndagen och en förhoppning att ni i framtiden flyttar till Dalarna och Säter!

Vi lovar. Det är lätt att bli tokig i Säter.

Anmäl ert intresse senast den 26 augusti till naring@sater.se Vi kan ta emot 5 familjer så det är först till kvar!

Vi ringer därefter upp er för en enkel intervju så vi får lära känna dig och din familj. Utifrån era behov ”snickrar” vi ihop ett unikt program för just ert besök hos oss!

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2013-07-10 av Christina Mårts
Till startsidan Till startsidan
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000