lördag 29 april 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Kartor och GIS (Geografiska Informationssystem)

Kartor och GIS är en verksamhet inom Miljö- och Byggkontoret som ansvarar för kommunens digitala primärkarta och att bl a tillhandahålla grundläggande geografisk information i Säters kommun. Till den här typen av information räknas bl a byggnader, vägar fastigheter, adresser, planer och markanvändning. Primärkartan uppdateras kontinuerligt och innehåller bland annat fastighetsgränser, byggnader, vägar, staket, murar, bryggor, adresser, nivåkurvor och andra detaljer.

Kartor behövs inom kommunen för namn- och adressättning, vägvisning, turistinformation, detalj- och översiktsplaner och olika byggnationer. All karthantering på Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljö o Bygg sker numera digitalt.

Digitala kartor kan levereras i de flesta dataformat i valfri skala på papper eller digitalt. Utritningar av kartor kan göras i färg eller svartvitt och i format upp till A0.

Kartorna omfattas av upphovsrätt och får användas mot avgift enligt taxa. Kommunen har copyright på kartorna vilket innebär att det inte är tillåtet att distribuera materialet eller använda det i kommersiellt syfte utan att träffa avtal med kommunen.

I många fall vid nybyggnader eller byggande nära tomtgräns behövs även en särskild karta, nybyggnadskarta, där byggnaden eller tillbyggnaden ritas in och måttsätts. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljö o Bygg ger besked om när nybyggnadskarta behövs.

Om du har frågor om kartor och GIS vänd dig till Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljö o Bygg.

Sidan uppdaterad 2016-06-21 av Camilla K Andersson
Till startsidan Till startsidan
Kontakt
  • Samhällsbyggnads- förvaltningen
  • Stefan Spånberg
  • Karttekniker
  • Tel: 0225-55 147
  • Skicka e-post
Besöksadress
Västra Långgatan 12
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000