måndag 29 maj 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Infomentor Hub

Kommunicera med skolan via Infomentor

Som förälder kan du komma åt information om ditt barns skolgång och kommunicera med skolan via Internet. Syftet med den webbaserade tjänsten är att:

 • Underlätta och förbättra kontakten och informationsutbytet med dig som förälder
 • Förbättra möjligheten till delaktighet och insyn i ditt/dina barns lärande och skolgång
 • Skapa bättre förutsättningar för dig att få inflytande över ditt/dina barns skolgång

Inloggning

Vårdnadshavare får inloggningsuppgifter från skolan.

Ett konto innebär att man har tillgång till det som berör det egna barnet. Med andra ord kan inga andra familjer komma åt det som berör ditt barn.

Du når inloggning till Infomentor Hub genom att klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Användarstöd

Korta filmer som beskriver funktioner i Infomentor Hub , klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur kommer jag i gång?

 1. Gå till www.infomentor.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tryck på Logga in i övre högra hörnet eller logga in via hub.infomentor.se
 2. Skriv in dina användaruppgifter och lösenord.  Tips! Lägg till sidan som ett bokmärke, så blir det enklare nästa gång! Har du glömt uppgifterna kontakta ditt barns lärare/handledare.
 3. Du kan även logga in med PIN-kod som du själv väljer när du loggar in på InfoMentor

Börja med att titta på filmen om InfoMentor Hublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (anpassad för dig som är elev eller vårdnadshavare) 

Glömt lösenord?

Skicka ett mail till bun@sater.se så hjälper vi dig. Kom ihåg att ange på vilken skola ditt barn går och vem du är som vill ha ett nytt lösenord. Om din e-post finns registrerad i Infomentor så skickas ditt nya lösenord dit men det går också bra att ange ett telefonnummer så ringer vi upp dig.

Så här fungerar boxarna Infomentor Hub

Med boxarna får du en snabb överblick över all information som finns i InfoMentor Hub. Om du klickar eller trycker på en box, öppnas fler funktioner. Du stänger en box via krysset i övre högra hörnet.

Veckoplan – en översikt över vad som händer vecka för vecka med veckobrev, information och läxor.

Schema – Om skolan angett information om schema så ser du det här och du kan enkelt välja vilken dag, vecka etc. du vill titta på. Här visas också vilken sal som lektionen ska vara i.

Klasslista – här hittar du klasslistan med kontaktuppgifter och du kan enkelt skicka e-post till vårdnadshavare och klassföreståndare.

Frånvaro – i denna box visas all frånvaro (även lärarens kommentarer). För vårdnadshavare är det också möjligt att rapportera frånvaro direkt via mobilen.

Kalendarium – här finns skolans kalendarium med information om exempelvis studiedagar, terminstider eller nationella prov.

Nyheter – här visas aktuella nyheter som skolan har publicerat. Du kan också söka och filtrera bland nyheterna.

Familjewebben – här finns skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplaner.

Inställningar – Vid ditt namn, i övre högra hörnet finns en pil som öppnar inställningarna. Här kan du ändra lösenord, ändra PIN-kodsinställningar och kontrollera och begränsa vilken information om dig som är synlig för andra användare i klasslistan.

Skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplaner

Ditt barns skriftliga omdömen och individuella utvecklingsplan skyddas av säker inloggning, vilket betyder att det förutom användarnamn och lösenord behövs engångskod. Koden kan du få från systemet till din mobiltelefon eller engångskoder på papper som du får av ditt barns lärare/handledare.

Vanliga frågorPDF (FAQ) Infomentor Hub


Sidan uppdaterad 2016-09-06 av Viktoria Robertsson
Till startsidan Till startsidan
Kontakt
 •  
 • Ulf Månsson
 • Förvaltningschef
 • Tel: 0225-552 01
 • Skicka e-post
 •  
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000