söndag 30 april 2017
Translate

Translate site

Till startsidan Till startsidan

Utbilda dig till lärare och få lön samtidigt

Tillsammans med Högskolan Dalarna och kommunerna i Dalaregionen* har vi inför hösten 2017 tagit fram två unika utbildningsmöjligheter som innebär att du kan utbilda dig till lärare samtidigt som du jobbar hos oss och får lön.

Ersättningen är minst 18 000 kr per månad. Antingen väljer du att utbilda dig till grundlärare mot årskurs 4-6 med inriktning naturvetenskap och teknik. Eller så kompletterar du dina tidigare studier med kompletterande pedagogisk utbildning (KPU). Det senare kan du göra i Säters kommun om du har ämneskunskaper motsvarande 90 högskolepoäng för inriktning 7-9 respektive 120 högskolepoäng för inriktning gymnasieskolan. 

Vi gör den här satsningen för att vi behöver fler kompetenta, kreativa, driftiga och duktiga pedagoger till våra skolor.

Sista ansökningsdag är 18 april 2017.

Så söker du verksamhetsintegrerade utbildningen

Läs mer om utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du redan idag är anställd på en skola i någon av PUD*-kommunerna:

  • 15 mars-18 april: Sök utbildningen på antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster precis som vilken utbildning som helst. Se till att du väljer det programtillfälle som anger 75% studietakt. Områdesbehörighet 6b/A6b eller motsvarande kunskaper. Urval baseras på gymnasiebetyg (meritpoäng) och/eller resultat från högskoleprov.
  • Ta kontakt med din närmaste chef och skolhuvudmannen som finns angiven för din kommun och meddela ditt intresse.
  • 13 juni: Antagningsbesked skickas ut av antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kom ihåg att du måste gå in på webbplatsen och tacka ja till din plats om du är antagen.
  • Vi skriver kompletterande anställningsavtal.

Om du inte är anställd på en skola i någon av PUD*-kommunerna:

  • 15 mars-18 april: Sök utbildningen på antagning.selänk till annan webbplats precis som vilken utbildning som helst. Se till att du väljer det programtillfälle som anger 75% studietakt. Områdesbehörighet 6b/A6b eller motsvarande kunskaper. Urval baseras på gymnasiebetyg (meritpoäng) och/eller resultat från högskoleprov.
  • 15 mars-18 april: Kontakta oss för att anmäla intresse för tjänst. En förutsättning för anställning är att du också blir antagen till utbildningen. Du kommer att bli kontaktad av skolhuvudmannen för att se vilka skolor som är aktuella i respektive kommun, och vilken skola som skulle kunna bli aktuell för dig om du kommer in på utbildningen.
  • 13 juni: antagningsbesked skickas ut av antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kom ihåg att du måste gå in på webbplatsen och tacka ja till din plats om du är antagen.
  • Skolhuvudmannen i din valda kommun kontaktar dig för att göra klart med en anställning.

Antagningskrav för att söka KPU-utbildningen

För att söka till KPU, inriktning grundskolans årskurs 7-9, måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier och avslutat ämnesstudier om minst 90, 135 eller 180 högskolepoäng (det beror på hur många undervisningsämnen du ska ha).

Läs mer om kraven för KPU-utbildningen på Högskolan Dalarnas webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jobba hos oss

Är du intresserad av en anställning i Säters kommun kombinerad med den nya lärarutbildningen? Kontakta oss!

Kontakt

Tfn: 0225-550 00, bun@sater.se

------------------------------------------------------------------------------------

* Utbildningssatsningen har tagits fram av Högskolan Dalarna i samarbete med Rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna (PUD-rådet).

Det är Högskolan Dalarnas och skolhuvudmännens övergripande gemensamma organ för skolutveckling och lärarutbildning.

Till Rådet för Pedagogiskt Utvecklingscentrum i Dalarna (PUD-rådet) är samtliga kommuner i Dalarnas län anslutna, samt ett antal kommuner i Örebro, Västmanlands och Gävleborgs län. Till dessa kommer även ett antal fristående skolor.

Sidan uppdaterad 2017-03-23 av Per Wikström
Till startsidan Till startsidan
Säters kommun
Rådhuset
783 27 Säter
Tel: 0225-55 000